De două ori studentă

Sunt studentă! Din nou! Am ales să urmez două facultăți concomitent la un joc de noroc al destinului, dar chiar și așa, sunt hotărâtă să merg până la capăt!

De data aceasta am ales Iașiul. Nu am plecat de acasă cu idei preconcepute despre cum ar trebui să-mi fie studenția în Iași, ci am preferat să dau piept cu noul și necunoscutul din dorința de a-mi face șederea aici o experiență plăcută presărată cu aromă de inedit.

Studenția mea se împarte între Universitea ”Apollonia”, Universitatea ”Al. I. Cuza”, nopți pierdute prin localuri studențești și nopți albe învățând pentru examene. Bineînțeles că aș putea aștepta mai multe de la această nouă studenție, dar nu mă grăbesc. Îmi place tot ce este nou, așa cum de două luni de când mă aflu în Iași mâncarea mamei îmi place mai mult.

În prima săptămână în centrul universitar am simțit că mă sufoc. ”E prea mare! E prea mult praf și prea mulți oameni! Vreau acasă!”, mi-am zis de zeci de ori în gând. Dar spre surprinderea mea am avut sentimentul acesta până la prima ieșire târzie în oraș. Apoi am văzut totul cu alți ochi. Copoul nu mi s-a mai părut greu de urcat atunci când am descoperit scurtăturile, iar colegii sunt în fiecare zi tot mai simpatici, mai ales când îmi oferă cursurile la care nu mă prezint sau atunci când mă sună să mă întrebe dacă mai vin.

Tot în Iași, în categoria ”de-ale studenției” încadrez și împărțitul apartamentului cu alte patru fete necunoscute și incompatibile firii mele boeme. Totul s-a rezolvat prin șantaj. ”Nu vă place de mine? Foarte bine! Nici mie de voi, așa că mă voi muta!”. De atunci viața îmi este mai frumoasă.

Sunt de două ori studentă și vreau să mă bucur de studenție de două ori mai mult ca alții, iar Iașiul îmi oferă multe oportunități. Voi face față? Vedem peste un an sau doi.

1 comentarii:

stevendeamon spunea...

Ti-am zis ca o sa-ti placa iasul pana la urma. It only gets better.

Si... Insanatosire rapida si usoara dupa operatii! :)