Let’s do it Romania! - se cauta voluntari

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus Stop! şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândim din ziua următoare că avem o ţară curată lună, că merităm în Cartea Recordurilor, că am scris istorie, că am acţionat împreuna măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii "Let's Do It Romania!". O să-i spui că da, că ai fost unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!



Sursa: www.letsdoitromania.ro


Despre campanie am aflat de pe blogul lui Movi.

8 comentarii:

Kim spunea...

facem, deja te-am adaugat ;))

Unknown spunea...

Si eu am credinta in Dumnezeu...doar ca uneori mi se pare ca m-a uitat.
Multumesc pt sfaturi,si pt filme<:d>
Imi place cum scrii pe blog si as vrea sa facem link exchange.

victor spunea...

E faina ideea, dar nu are cum sa fie si eficienta. Ganditi-va ca acelasi lucru il fac si firmele de salubritate in orase, dar a doua zi gunoiul e la loc acolo.

Fara ca oamenii sa vada ce faceti, sa ii educati si sa ii convingeti pe strada sa se alature voua nu ati rezolvat nimic. Abia daca veti convinge acei oameni care merg intamplator printre voi, sa participe la miscare, puteti spune ca nu ati lucrat in zadar. Altfel, sunteti doar o firma de salubritate. :)

Îngera Fără Nume spunea...

Victor, nu cred că este vorba de eficiență, ci de a arăta că îți pasă. Din cauza celor cu mentalitatea ca a ta nu se schimbă nimic. Adică, sunt conștient de un lucru negativ, dar nu fac nimic, nu-mi pasă, pentru că dacă nu sunt eu pus în situație, oricum vor fi alții. Nu e așa! Poate sunt eu o idealistă, dar chiar cred că se poate face ceva. La început nu va fi măreț, dar e un început bun și puțin cu puțin se face mult! Și salutări! Că nu te-am mai văzut de când am terminat liceul... :)

victor spunea...

Nu m-ai inteles. Eu v-am laudat ideea. As fi primul care s-ar bucura la auzul vestii ca actiunea voastra a avut succes si lumea intelege ca trebuie sa pastram orasul cat mai curat posibil.

Mie totusi mi-e frica ca actiunea nu o sa aiba succesul dorit, sau poate efectul care mi-ar placea mie sa il aiba. Pentru asta eu as alege locuri bine determinate dinainte, pe care nimeni nu le curata si as chema presa locala sa ajute la actiune. In plus, ar trebui indemnata cat mai multa lume sa participe, bannere, logo-uri, publicitate, alea alea. Asa o sa va faceti cunoscuta dorinta si o sa inspirati si pe altii sa faca acelasi lucru.


In orice caz, va tin pumnii!

p.s. Salutari, salutari!

Îngera Fără Nume spunea...

Ai fi primul care s-ar bucura de succes? Intrebarea este daca te-ai implica pentru ca un astfel de proiect sa aiba succes. Dupa cum vorbesti, nu cred... Pentru campania ”un zambet pentru tine” am adunat o mana de oameni doar cu o zi inainte. Pe cand lucram in presa, am lasat reportofonul deoparte si am impartit ”imbratisari gratuite”. Totul e posibil daca indraznesti si daca gandesti pozitiv.

victor spunea...

e pe 27-28 nu?

Ma bag! (doar daca da Alex o bere dupa) :)

Îngera Fără Nume spunea...

Încă nu s-a stabilit data. Proiectul se află la stadiul de recrutare de voluntari. Până una, alta, îmi poți lăsa o adresă de e-mail, ca să te pot contacta. Deja suntem patru oameni, iar dacă se bagă și Alex, suntem 5 :). Tot el dă și berea :))