Leapșă culturală


1. Citatul tau preferat dintr-o poezie scrisa de Eminescu:  ”Vreme trece, vreme vine/ Toate-s vechi şi nouă toate/ Ce e rău şi ce e bine/ Tu te-ntreabă şi socoate/ Nu spera şi nu ai teamă/  Ce e val ca valul trece/ De te-ndeamnă, de te cheamă/ Tu rămâi la toate rece” (Glossă)
2. Care sunt poetii tai preferati de nationalitate romana: Stănescu, Labiș, Barbu, Minulescu, Cărtărescu, Florin Iaru, Alexandru Mușina, Ana Blandiana, Nina Cassian, Alexandru Andrițoiu, Leonid Dimov, Radu Gyr, Ileana Mălăncioiu, Elena Farago :), și mulți alții. Nu am răbdare să îi trec pe toți în revistă.
3. Care sunt poetii tai preferati, straini: Catul și Ovidius, pentru că pe aceștia i-am studiat și i-am citit. Ar mai fi Rainer Maria Rilke, Francesco Petrarca, Edgar Allan Poe, Baudelaire, Verlaine, mi-a plăcut cât am citit din ei.
4. Poetii contemporani preferati:  o parte au fost încorporați la poeți români, dar mai adaug pe Matei Vișniec, Maria Baciu :), Mircea Dinescu
5. Scriitorii preferati: Marquez, Drumeș, Petronius, Balzac, Camus
6. Scriitorii contemporani preferati: Dan Sociu, Cărtărescu, Coelho
7. Ultima piesa de teatru vazuta: Love for all, o comedie savuroasă… Spectacol văzut acum o săptămână.
8. Ultimul spectacol de opereta vazut: spre rușinea mea, n-am fost niciodată la operetă.
9. Cartile preferate: verifică-mi profilul blogger
10. Cu ce scriitori, daca unii dintre ei ar trai si azi, ti-ai dori sa fii prieten: Nu știu dacă mi-aș dori un scriitor ca prieten, dar în mod sigur mi-ar fi plăcut să-l cunosc pe Marquez și din când în când să stăm la taclele.
11. Ce carte scrisa deja ti-ar fi placut sa fie scrisa de tine si de ce: una dintre cărțile lui Drumeș sau toate cărțile lui Drumeș, pentru că m-au fascinat, pentru că mi-au intrat la suflet, pentru că sunt complicate, pentru că m-am regăsit în fiecare și pentru că m-au făcut să nu mai simt timpul atunci când le-am citit. Mi-a plăcut mult ”Scrisoarea de dragoste”, mi-ar fi plăcut să fi născocit eu povestea Ghiocelei și a lui Ivar.

0 comentarii: