Guess what? Another sleepless night ...

Am notat 4.52 și eu încă nu dorm. Afară se aud păsările dimineții. Mie îmi sună a pițigoi. Să nu uit de câinii din depărtare. Nu pot decât să mă bucur că nu am cocoși prin preajmă.
De ce nu dorm? E haios să mă întreb asta și să nu vreau să-mi dau răspuns. Dar am să o fac și pe asta.

„Bu (a se citi alint între iubiți), nu vrei să dormi?
Nu. De ce să dorm?
Pentru că e 5 dimineața...
Da! E 5 dimineața și eu vreau să scriu!!!”

Asta a fost discuția pe care am purtat-o cu el acum 2 minute. Nu știu alții cum sunt, dar eu am nevoie de timpul MEU, de spațiul MEU, de intimitate.
Oare atunci când te muți cu cineva semnezi un soi de contract imaterial în care renunți de bunăvoie la timpul tău, la spațiul tău, la intimitatea ta? Asta înseamnă în 2? Să nu mai fii Unul nicicând?
Eu nu pot așa. Am nevoie să respir, iar atunci când nu mi se oferă acest spațiu, îl obțin, dar în același timp mă transform, iar replica pe care o primesc va fi întotdeauna: „Nu vei înceta niciodată să mă faci să mă simt prost...”.

Sunt stricată? E greșită nevoia mea de intimitate în 2? Eu o privesc ca pe un lucru firesc, pentru că așa mi se pare, dar... e la fel de firesc și pentru persoana de lângă mine? Și dacă nu este, cum aș putea face lucrurile să meargă?

1 comentarii:

Movi spunea...

Nu esti striata sau cum zici tu ... ba chiar e ceva normal sa mai vem si intimitatea noastra dar mai ales identitatea noastra chiar si intr-un cuplu. Eu unu sunt satul sa vad atatea cazuri extreme in care unul din parteneri impune celuilalt sa renunte la fosti amici si prieteni chiar si din copilarie si sa ajunga sa piarda orice legatura cu ei. Nu pot intelege asemenea oameni care impun asemenea aberatii de parca ar fi o puscarie totul... daca intr-un cuplu nu este respect reciproc si mai ales incredere atunci asta inseamana ca nu este un cuplu ci mai degraba un interes.
Un cuplu este ca si un drum impreuna unde fiecare ajunge sa se inteleaga unul pe altul si in care mai sunt momente cand trebuie lasat fiecare dintre cei doi sa isi aduca contributie pentru ca este o lucrare de echipa. ;)
Si mai este inca o chestie daca partenera/partenerul tine cu adevarat la acea persoana va intelege si nu se va supara... :)